Saona eiland

Saona-eiland-600x338

Excursie naar Saona eiland

Met deze excursie bezoek je Saona eiland een Caribisch paradijs voor de zuidoostelijke kust van de Dominicaanse Republiek. De excursie Saona eiland start vanuit Bavaro en Punta Cana om 07:30 uur. Deelnemers worden voor die tijd opgehaald bij hun hotel of resort.

IMG-20200407-WA0023

Op weg naar Saona eiland

We rijden door het binnenland en langs suikerrietvelden naar het vissersdorpje Bayahibe. Hier nemen we een speedboot naar het grootste eiland dat volledig bij de Dominicaanse Republiek hoort. Door het Cutuanakanaal wordt het eiland gescheiden van de rest van de provincie La Altagracia. De Taino indianen noemden het eiland oorspronkelijk Adamanay, maar de huidige naam is " Saona Isla". Onderweg kun je genieten van een duik in een natuurlijk zwembad met kristalhelder water. Als je geluk hebt, zie je hier ook nog zeesterren.

IMG-20200407-WA0017

Saona eiland

Aangekomen op het eiland kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Waden door het kristalheldere water, wandelen langs de kustlijn over het parelwitte strand, een dutje doen in een hangmat of volleyballen. Ga naar de open bar voor een drankje of geniet van een typisch Dominicaanse lunch met kip, varkensvlees, rijst, bonen, salade, en vers fruit. In de tijd dat we op het eiland verblijven is er voldoende tijd om te snorkelen in het ondiepe water. Met wat geluk kun je behalve de schitterend gekleurde tropische vissen, ook schildpadden of zeepaardjes zien.

IMG-20200407-WA0036

Maño Juan

Er is op het paradijselijke eiland veel te zien, zoals het El Canto de la Playa een hagelwit strand omgeven, door water met een schitterende turquoise kleur en omringd door wuivende palmbomen. Bezoek ook het authentieke vissersdorpje Mano Juan met de in verschillende kleuren geschilderde huisjes. De bewoners leven van visserij en toerisme.

IMG-20200407-WA0012

Het strand van Saona eiland

Tijdens het verblijf op een ander parelwit strand van dit prachtige eiland kun je genieten van een typische BBQ. Bezoek de open beachbar met animatie en muziek of ga nog wat zwemmen in het veilige paradijselijke water.

IMG-20200407-WA0014

De terugreis

Op de terugweg nemen we een catamaran het is een gezellige tocht van ongeveer 1 uur en 45 minuten. Je kunt chillen in de netten boven de zee of dansen op het dek. Onderweg zie je met wat geluk "vliegende vissen" of dolfijnen. Aan het einde van de excursie word je weer afgezet bij je hotel of resort.

Aanvullende informatie

Denk aan geschikte kleding en schoenen voor deze excursie en vergeet geen zwemkleding en zonnebrandcrème.

Deze excursie kan geboekt worden als privé excursie. De prijs is dan afhankelijk van het aantal deelnemers. Het voordeel van een privé excursie is geen wachttijden bij ophalen en terugbrengen. Ook blijft de chauffeur tijdens de excursie aanwezig als persoonlijke reisbegeleider.

Duur van de excursie is één dag.

Tijd: van 07:30 tot 17:00.
Gids: Engels en Spaanstalig.
Prijs: vanaf 99,00 euro per persoon als privé excursie bij 4 deelnemers.

De prijs van deze excursie is gebaseerd op vertrek vanuit Bavaro en Punta Cana. Voor hotels of resorts gelegen in andere plaatsen kan de prijs anders zijn. Afhankelijk van de kosten voor de transfer en het aantal personen.

Boeken kan tot 2 dagen voor de gewenste datum. Betaling uiterlijk 1 dag voor deelname aan de excursie naar Saona eiland in de Dominicaanse Republiek.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies, gebruik dan het contact formulier of Whatsapp.