Santo Domingo stadstour & Boca Chica

Santo-Domingo-Boca-Chica-4-600x338

De stadstour Santo Domingo en Boca Chica

Met de stadstour Santo Domingo zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad, zoals Zona Colonial. De excursie naar Santo Domingo start vanuit Bavaro en Punta Cana om 07:30 uur. Deelnemers worden voor die tijd opgehaald bij hun hotel of resort. Je kunt aan de stadstour een bezoek aan het publieke strand van Boca Chica toevoegen.

Santo-Domingo-Boca-Chica-2-600x338 slider 1

De Zona Colonial

Aangekomen in de koloniale hoofdstad Santo Domingo rijden we naar de Zona Colonial. Dit was de eerste Europese nederzetting in Amerika. Het werd door Spaanse kolonisten in 1502 gesticht. De Zona Colonial is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. We wandelen door de Zona Colonial en bezoeken de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden.

Hier is ook gelegenheid om wat te eten en te drinken. Er is hier zoveel te zien dat we alleen de bekendste bezienswaardigheden benoemen. Ons advies is dan ook om deze excursie nooit te maken in een grote groep mensen of in een korte tijd. Je mist dan erg veel van wat de Zona Colonial te bieden heeft.

Santo-Domingo-Boca-Chica-1-600x338 slider 2

Bezienswaardigheden in Zona Colonial

Als eerste komen we langs het klooster van San Francisco dat gebouwd werd tussen 1509-1560. Het was het eerste klooster in de nieuwe wereld en is nu een belangrijke ruïne van de stad. Het gebouw werd van 1880 tot 1930 gebruikt als een geestelijk asiel. Momenteel worden de ruïnes gebruikt voor sociale en culturele evenementen. We komen lopend door de leuke straatjes aan bij Fortaleza Ozama.

Het werd gebouwd door de Spanjaarden in de 16de eeuw en ligt aan de achterkant van een ommuurd terrein. Het werd gebouwd om te lijken op een middeleeuws kasteel kenmerkend is de 69 meter hoge centrale toren. De trap van de toren leidt naar een platform met een indrukwekkend uitzicht over de Ozama-rivier en de haven van Santo Domingo. Ook de originele kanonnen die gericht zijn op de rivier om de ingang van de stad te beschermen tegen indringers zijn nog aanwezig.

Als we verder wandelen komen we aan bij het National Pantheon. Het werd in de 18de eeuw gebouwd als Jezuïtenkerk tot 1767 werden hier missen gehouden. Later heeft het gebouw dienstgedaan als theater en in 1956 is het omgebouwd tot nationaal mausoleum. Belangrijke Dominicanen hebben híer hun laatste rustplaats gevonden. De volgende stop is bij het museum Casas Reales.

Het museum van Koninklijke Huizen is één van de belangrijkste culturele monumenten gebouwd tijdens het koloniale tijdperk. Het dateert uit de 16de eeuw en werd gebouwd om kantoren van de Spanjaarden te huisvesten. Op 31 mei 1976 werd het officieel geopend als museum. We lopen verder en komen op Plaza Colon. Dit is een historisch park met verschillende bomen en een groot standbeeld van Columbus. Ons bezoek aan de Zone Colonial is nu teneinde en het is ongeveer 13:00 uur.

Santo-Domingo-Boca-Chica-1-600x338 slider 3

Het strand van Boca Chica

We vertrekken nu naar Boca Chica waar we naar het strand gaan. Hier is ook de gelegenheid om wat te eten en te drinken. Er zijn veel typische Italiaanse en Dominicaanse restaurants dus voldoende keus. Boca Chica is een leuk plaatsje zonder grote resorts maar wel toeristisch. Ook het strand ademt een andere sfeer uit dan de privé stranden van de resorts in Punta Cana. Veel Dominicanen brengen ook hun vrije tijd door op dit publieke strand. We vertrekken om ongeveer 16:00 uur weer naar Punta Cana. Aan het einde van de excursie word je weer bij je hotel of ophaalpunt afgezet.

Santo-Domingo-Boca-Chica-1-600x338 slider 4

Aanvullende informatie

Denk aan geschikte kleding en schoenen voor deze excursie. Vergeet ook niet zwemkleding en zonnebrandcrème voor het bezoek aan het strand van Boca Chica.

Deze excursie kan geboekt worden als privé excursie. De prijs is dan afhankelijk van het aantal deelnemers. Het voordeel van een privé excursie is geen wachttijden bij ophalen en terugbrengen. Ook blijft de chauffeur tijdens de excursie aanwezig als persoonlijke reisbegeleider.

Duur van de excursie is één dag.

Tijd: van 07:30 tot 18:00
Gids: Engel en Spaanstalig.
Prijs: vanaf 99,00 euro per persoon als privé excursie bij 4 deelnemers.

De prijs van deze excursie is gebaseerd op vertrek vanuit Bavaro en Punta Cana. Voor hotels of resorts gelegen in andere plaatsen kan de prijs anders zijn. Afhankelijk van de kosten voor de transfer en het aantal personen. De prijs is inclusief entreegelden en exclusief maaltijden en drankjes.

Boeken kan tot 2 dagen voor de gewenste datum. Betaling uiterlijk 1 dag voor deelname aan de stadstour Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies, gebruik dan het contact formulier of Whatsapp.

Santo-Domingo-Boca-Chica-2-600x338 slider 5