Stadstour Puerto Plata

2021-05-02_19-29-36

Excursie Puerto Plata stadstour en kabelbaan

Met de stadstour Puerto Plata zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. De excursie start in Puerto Plata om 09:00 uur. Deelnemers worden voor die tijd opgehaald bij hun hotel of resort. We starten met een bezoek aan Loma Isabel de Torres. Per kabelbaan gaan we naar de top van de berg. Hier bezoeken we de botanische tuin, met uitleg over alles wat er groeit en bloeit, we zie een replica van het beeld van Christus de Verlosser van Brazilie.

Geniet van het adembenemende uitzicht over de stad en de oceaan. De berg is door de verscheidenheid in flora en fauna bestempeld als natuurreservaat. Het kan hier frisjes zijn, afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar.

stadstour-Puerto-Plata-1

Bezoek aan een rum en chocoladefabriek

Vervolgens bezoeken we een Rum-fabriek. Hier wordt het proces van het veranderen van suikerriet in rum uitgelegd. Voor de Dominicaanse Republiek is rum een belangrijk exportproduct (er mag geproefd worden). Daarna bezoeken we een chocoladefabriek (ook hier kan geproefd worden), een sigarenfabriek en het amber en larimar museum. Amber wordt niet beschouwd als een mineraal, omdat het versteende boomhars is. De goud- en oranje kleur heeft de Dominicaanse barnsteen beroemd gemaakt. Larimar is een pectoliet en wordt alleen in de Dominicaanse Republiek gevonden. Larimar en barnsteen zijn populaire grondstoffen voor handgemaakte sieraden in de Dominicaanse Republiek.

stadstour-Puerto-Plata-7

Fort San Felipe

We rijden langs het Fort San Felipe aan de baai. Het is het enige overblijfsel uit de vroege koloniale tijd van Puerto Plata. Het fort is gebouwd in de 16e eeuw als bescherming tegen piraten. Het fort is nog lang als gevangenis gebruikt. Het uitzicht op de baai is fantastisch mooi. Ook de vuurtoren van Puerto Plata is hier gelegen.

IMG-20200311-WA0025

Wandeling door het coloniale centrum

Tijdens de wandeling door het coloniale centrum met veel Victoriaanse architectuur, ziet u het centrale plein, de kathedraal en bezoeken we de beroemde straat "calle Felipe" deze is gedecoreerd met wel 100 gekleurde paraplu's. Dan lopen we door "Paseo Dona Blanca" dit is een volledig in roze gekleurd straatje. Indien gewenst is er gelegenheid tot het bezoeken van enkele souvenirwinkeltjes. Souvenirs koop je hier voor normale prijzen. Verder kun je in verschillende winkels je inkopen doen. Aan het einde van de excursie word je weer bij je hotel of ophaalpunt afgezet.

stadstour-Puerto-Plata-6

Aanvullende informatie

Denk aan geschikte kleding en schoenen voor deze excursie.

Puerto Plato stadstour & kabelbaan.
Duur van de excursie is een halve dag.

Tijd: van 09:00am tot 01:30pm.
Gids: Duits, Engel en Spaanstalig.
Prijs: vanaf 49 Euro.

De prijs van deze excursie is gebaseerd op vertrek vanuit Puerto Plata. De transfer voor hotels gelegen in Playa Dorado en Costa Dorado is gratis. Voor hotels in andere plaatsen kan er een kleine vergoeding gerekend worden afhankelijk van de afstand en het aantal personen.

Deze excursie kan ook geboekt worden als private tour. De prijs is dan afhankelijk van het aantal deelnemers en wat je wilt toevoegen in verband met entreegelden.

Boeken kan tot 2 dagen voor de gewenste datum. Betaling uiterlijk 1 dag voor deelname aan de stadstour Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies, gebruik dan het contact formulier of Whatsapp.