Paardrijden

paardrijden-dominicaanse-republiek-1

Een fantastische rit te paard

Ga paardrijden over een schitterend strand, verken het binnenland of zie een fantastische zonsondergang. Paardrijden in de Dominicaanse Republiek is een populaire activiteit. Het is ook een leuke manier om meer van het land te zien. De aangeboden ritten zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren rijders. Een rit paardrijden kan geboekt worden vanuit het gebied rond Puerto Plata, Punta Cana en Bavaro.

De deelnemers worden voor de begintijd opgehaald bij hun hotel of resort en naar het startpunt van de rit gebracht. Bij de boeking van een rit graag je niveau aangeven als mede lengte en gewicht, zodat het juiste paard voor je klaar staat. Denk ook aan de geschikte kleding voor de rit. Je krijgt altijd uitleg hoe deze paarden te berijden zijn. Geef het paard tijdens deze uitleg even wat persoonlijke aandacht. De ritten worden begeleid door ervaren gidsen

Paardrijden-600x338

Rit over het strand ( 08:45 - 12:30 )

We rijden via een stukje bos naar een prachtig ongerept stuk strand. Geniet van je tocht over het strand terwijl je een spoor van hoefafdrukken achterlaat. Laat je paard stappen, draven of galopperen langs de kustlijn. Verfris je geest met een zeebries over het door palmen omzoomde zandstrand. Halverwege de rit maken we een stop om nog even extra van het strand en de zee te genieten.

paardrijden2

Te paard door het binnenland ( 08:45 - 12:30 ) of ( 08:45 - 15:00 )

Neem de teugels in je handen en we gaan rijden. Je rijdt door het binnenland, de weelderige bergen en zo nu en dan passeren we een klein typisch Dominicaans dorpje. Het is een leuke manier om te paard de omgeving te verkennen en je voelt je één met de natuur. De rit wordt begeleid door enkele ervaren gidsen. Bij de tocht tot 15:00 uur maken we een stop bij een lagune. Neem een verfrissende duik in dit koele water wat uit de bergen komt. Hierna een heerlijke authentieke lunch bij een Dominicaanse familie.

homepage-slider-3-600x338

Zonsondergang op het strand

Het tijdstip waarop de rit start is tussen 16:00 en 18:00 uur afhankelijk van het seizoen. We rijden via een stukje bos naar een prachtig stuk ongerept strand. Geniet van de zeebries door je haren op het door palmbomen omzoomd strand. Tijdens je rit over het strand kun je genieten van een spectaculaire zonsondergang. Na de rit is het mogelijk om zonder zadel met het paard de zee in te gaan Sommige paarden vinden dit heerlijk. Deze tour is te boeken met of zonder een afsluitend diner op het strand met kampvuur. ( optioneel )

IMG-20200223-WA0013

Aanvullende informatie

Denk aan geschikte kleding en schoenen voor deelname aan deze activiteit. Kies je voor een rit waarbij de mogelijkheid is om te zwemmen vergeet dan geen zwemkleding.

Duur van de activiteit: halve dag / hele dag

Tijd: afhankelijk van de gekozen rit
Gids: Engels en Spaans talig.

Nederlandstalig mogelijk.
Prijs: halve dag 59,00 hele dag 79,00 euro.

zonsondergang 69,00 met diner 89,00 euro.

De prijs van de activiteit paardrijden is gebaseerd op vertrek vanuit Puerto Plata stad. De transfer voor hotels gelegen in Playa Dorado en Costa Dorado is bij de prijs inbegrepen. Voor hotels in Cofresi, Maimon, Sosua en Cabarete kan er een kleine vergoeding gerekend worden voor transport afhankelijk van de afstand en het aantal personen.

Vanuit Punta Cana en Bavaro is de prijs voor de transfer afhankelijk van de afstand en het aantal personen.

Boeken kan tot 2 dagen voor de gewenste datum. Betaling uiterlijk 1 dag voor de rit paardrijden in de Dominicaanse Republiek.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies, gebruik dan het contact formulier of Whatsapp.