Ontdek Lago Enriquillo en omgeving

foto el sur 2

De excursie ontdek Lago Enriquillo is een prachtige tocht langs de zuidwestkust van Barahona en het binnenland rond Lago Enriquillo. Je komt op plaatsen waar weinig toeristen komen en maakt kennis met de authentieke sfeer van de Dominicaanse Republiek. Deze excursie kan geboekt worden vanuit het gebied rond Puerto Plata en Bavaro en Punta Cana.

foto el sur 4

Dag één rond Lago Enriquillo

De excursie ontdek Lago Enriquillo start met het vertrek naar Bani waar gestopt zal worden voor het ontbijt. Onze volgende stop zal zijn bij Salinas de Bani waar we de traditionele zoutwinning bezoeken. Van daaruit vertrekken we richting Neiba naar het nabij gelegen Las Marias. Dit is een natuurlijk zoetwater zwembad met kristalhelder water. Er is hier een leuk restaurant met terras gevestigd hier kun je wat eten en drinken.

De Dominicanen uit dit gebied brengen hier graag hun vrije tijd door. Na deze stop trekken we verder naar Descubierto waar Lago Enriquillo ligt. Dit zoutwater meer is het grootste meer in de Caraïben en ligt 27 meter onder zeeniveau. We maken hier een boottocht op het meer waarin krokodillen voorkomen. Het meer is gelegen  tussen de bergen van Bahoruco en Neyba.

Deze regio krijgt weinig regenval en is de droogste regio van de Dominicaanse Republiek. Daarom bestaat de vegetatie bijna uitsluitend uit cactussen maar de natuur floreert hier toch. In dit gebied komen veel leguanen en voor vogels waaronder de zilverreiger en koningsvisser. Na de boottocht gaan we verder richting de grens met Haïti. Via Jamani komen we in het stadje Duvergé. Deze plaats staat bekend om de typische lokale gerechten  van het zuidwesten zoals "sancocho". Net buiten Duvergé ligt het natuurlijke zwembad La Zurza. De eerste dag zit er nu bijna op en we vertrekken naar Barahona voor de overnachting.

foto el sur 3

Dag twee de zuidwestkust bij Barahona

Deze dag bezoeken eerst Laguna de Oviedo dit is een onderdeel van het Jaragua Nationaal Park. Het water heeft een vreemde duistere kleur en er komen veel verschillende soorten vogels voor. Vanuit het park gaan we verder langs de prachtige stranden van de zuidwestkust. We maken een stop bij Los Patos en San Rafael. Deze stranden zijn erg populair bij de plaatselijke bevolking. Er is hier ook de mogelijkheid om wat te eten en te drinken.
Daarna gaan we op de terugweg naar Puerto Plata en Punta Cana waar we 's avonds aankomen. Aan het einde van de excursie word je weer bij je hotel of ophaalpunt afgezet.

Door het maken van deze excursie:

- Maak je kennis met de Dominicaanse Republiek buiten de toeristische gebieden.
- Steun je de plaatselijke bevolking.
- Help je met de betaling van entree de instant houding van de natuurparken.

Geplande vertrekdatums

11 maart 2022
15 juni 2022
17 september 2022
16 december 2022

Lago Enriquillo

Er kan geboekt worden vanuit het gebied rond Puerto Plata en Bavaro en Punta Cana het vertrek is om 06:00 uur.
De deelnemers worden voor die tijd opgehaald bij hun hotel of resort. Daarna vertrekken we richting  Santo Domingo. Voorbij de hoofdstad komen de deelnemers aan de excursie samen bij een wegrestaurant.

 

De prijs van deze excursie is inclusief entreegelden, hotel overnachting en twee maaltijden. En exclusief drankjes en andere maaltijden.

 

Duur van de excursie : 2 dagen.

Gids: Duits, Engels en Spaans talig.
Prijs: 259,00 euro.

Je dient deze excursie uiterlijk 3 weken voor de vertrekdatum te boeken. Er is een aanbetaling vereist van 125 euro het restbedrag kan ter plaatse in de Dominicaanse Republiek worden voldaan.  Lees ook de boekingsvoorwaarden.

 

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies, gebruik dan het contact formulier of Whatsapp.