Cueva de las Maravillas

IMG-20200627-WA0040

Excursie naar Cueva de las Maravillas

Met deze excursie bezoek je het grottenstelsel "Cueva de las Maravillas". Het is een spectaculaire stalactietengrot in de Dominicaanse Republiek vlakbij La Romana. Je kunt aan deze excursie een andere bezienswaardigheid toevoegen zoals, Altos de Chavón of een bezoek aan een publiek strand. De excursie Cueva de las Maravillas start vanuit Bavaro en Punta Cana om 07:30 uur. Deelnemers worden voor die tijd opgehaald bij hun hotel of resort. Je kunt aan deze excursie een andere bezienswaardigheid toevoegen zoals, Altos de Chavón of een bezoek aan een publiek strand.

 

IMG-20200627-WA0044

Cueva de las Maravillas

We rijden door het binnenland en langs suikerrietvelden naar het nationaal park Cueva de las Maravillas. Het park ligt ongeveer 10 kilometer ten westen van La Romana.  Hier ligt de grot van wonderen 800 meter lang en 25 meter onder de grond. Aan de wanden bevinden zich zo'n 500 schilderijen en gravures, gemaakt door de Tainos, de oorspronkelijke bewoners van het eiland.

De Taino indianen woonden zo'n 800 jaar geleden in deze grotten. Desondanks zijn er bij archeologische opgravingen menselijke overblijfselen gevonden van 5000 jaar geleden. De grot heeft een kunstmatig meer, dat het plafond met de schilderingen weerspiegelt als een spiegel. Dankzij de verlichting, kun je het wonderbaarlijke gekleurde spektakel van stalactieten, stalacieten en geologische zuilen in rifkalksteen goed zien.  Er leven drie verschillende soorten vleermuizen, gemuteerde spinachtigen amblipigiden, pootloze hagedissen amphisbenen en vele andere dieren. Na de rondleiding in de grot kun je kiezen voor een bezoek aan Altos de Chavón.

 

IMG-20200627-WA0039

Altos de Chavón

De grootste bezienswaardigheid van La Romana is Altos de Chavón. Het is een reconstructie van een Europees middeleeuws dorp en ligt 100 meter boven de rivier Chavón.

Er is een openlucht amfitheater in Griekse stijl met 5000 zitplaatsen. Het dorp geeft een charmant middeleeuws gevoel. Door de architectuur vele winkeltjes, restaurants en bars is het leuk om er een wandeling te maken. Het middelpunt van het dorp is de Stanislaukerk, dit is een populaire trouwlocatie. In het museum Altos de Chavón vind je de meest uitgebreide collectie over de inheemse cultuur in de Dominicaanse Republiek. Ga je liever naar het strand?

 

Altos-de-Chavón-9

Bezoek aan een publiek strand

De resorts in Bavaro en Punta Cana hebben natuurlijk prachtige afgesloten stranden. Wil je een heel andere sfeer meemaken op de publieke stranden in dit gebied? Dit is je kans! Je reisbegleider kent hier de mooiste en gezelligste stranden. Je kunt hier nog volop genieten van een drankje en de Caribische sfeer.

 

 

publiekstrand-boca-chica-6

Aanvullende informatie

Denk aan geschikte kleding en schoenen voor deze excursie. Kies je voor een bezoek aan een publiek strand vergeet dan geen zwemkleding en zonnebrandcrème.

 

Deze excursie kan geboekt worden als privé excursie. De prijs is dan afhankelijk van het aantal deelnemers en wat je wilt toevoegen in verband met entreegelden. Het voordeel van een privé excursie is geen wachttijden bij ophalen en terugbrengen. Ook blijft de chauffeur tijdens de excursie aanwezig als persoonlijke reisbegeleider.

Duur van de excursie is één dag.

Tijd: van 07:30 tot 17:00.
Gids: Engels en Spaanstalig.
Prijs: vanaf 99,00 euro per persoon als privé excursie bij 4 deelnemers.

De prijs van deze excursie is gebaseerd op vertrek vanuit Bavaro en Punta Cana. Voor hotels of resorts gelegen in andere plaatsen kan de prijs anders zijn. Afhankelijk van de kosten voor de transfer en het aantal deelnemers.

Boeken kan tot 2 dagen voor de gewenste datum. Betaling uiterlijk 1 dag voor deelname aan de excursie naar Cueva de las Maravillas in de Dominicaanse Republiek.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies, gebruik dan het contact formulier of Whatsapp.

 

 

IMG-20200627-WA0036