Barceló rum museum

IMG-20200627-WA0023

Excursie naar het Barceló rum museum

Met deze excursie bezoek je het Barceló rum museum in San Pedro en leer je alles over het proces van suikerriet naar rum. De excursie start vanuit Bavaro en Punta Cana om 07:30 uur. Deelnemers worden voor die tijd opgehaald bij hun hotel of resort. Je kunt aan deze excursie een andere bezienswaardigheid toevoegen zoals, Altos de Chavón of een bezoek aan een publiek strand.

IMG-20200627-WA0021

San Pedro de Macorís

San Pedro is een levendig stadje aan de zuidkust van de Dominicaanse Republiek op 115 kilometer van Punta Cana en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is een stad met mooie koloniale gebouwen en een authentieke Caribische sfeer. Cubaanse immigranten starten vanuit deze stad de suikerindustrie en San Pedro is, daarom nog steeds omringd door suikerrietvelden.

IMG-20200627-WA0024

Het Barceló Rum Historical Center

We bezoeken de fabriek van Barceló, wat één van de bekendste rummerken van de Dominicaanse Republiek is. Het in 2012 geopende Barceló Rum Historical Center geeft je een goede indruk over de geschiedenis van het maken van rum in het land en het produktieproces van Barceló. Rum heeft een belangrijke plaats in de cultuur van de Dominicaanse Republiek.

Je krijgt er een rondleiding en ziet de opslagruimten voor rumvaten waarin het verouderingsproces plaats vindt. In de prachtige bar kun je de verschillende soorten rum proeven en leer je hoe je rum het best kunt waarderen. Voordat we de Barceló fabriek verlaten is er de gelegenheid om rum en souvenirs te kopen. Na het bezoek aan Barceló rum museum kun je er voor kiezen eerst nog wat rond te kijken in San Pedro of direct op weg te gaan naar La Romana.

IMG-20200627-WA0025

Altos de Chavón

De grootste bezienswaardigheid van La Romana is Altos de Chavón. Het is een reconstructie van een Europees middeleeuws dorp en ligt 100 meter boven de rivier Chavón.

Er is een openlucht amfitheater in Griekse stijl met 5000 zitplaatsen. Het dorp geeft een charmant middeleeuws gevoel. Door de architectuur, vele winkeltjes, restaurants en bars is het leuk er een wandeling te maken. Het middelpunt van het dorp is de Stanislaukerk, dit is een populaire trouwlocatie. In het museum Altos de Chavón vind je de meest uitgebreide collectie over de inheemse cultuur in de Dominicaanse Republiek. Ga je liever naar het strand?

Altos-de-Chavón

Bezoek aan een gezellig publiek strand

De resorts in Bavaro en Punta Cana hebben natuurlijk prachtige afgesloten privé stranden. Maar wil je een heel andere sfeer meemaken op de publieke stranden in dit gebied? Dan is dit je kans! Je reisbegleider kent hier de mooiste en gezelligste stranden. Je kunt hier nog volop genieten van een drankje en de Caribische sfeer.

publiekstrand-boca-chica-5

Aanvullende informatie

Denk aan geschikte kleding en schoenen voor deze excursie. Kies je voor een bezoek aan een publiek strand vergeet dan geen zwemkleding en zonnebrandcrème.

Deze excursie kan geboekt worden als privé excursie. De prijs is dan afhankelijk van het aantal deelnemers en wat je wilt toevoegen in verband met entreegelden. Het voordeel van een privé excursie is geen wachttijden bij ophalen en terugbrengen. Ook blijft de chauffeur tijdens de excursie aanwezig als persoonlijke reisbegeleider.

Duur van de excursie is één dag.
Tijd: van 07:30 tot 17:00.
Gids: Engels en Spaanstalig.
Prijs: vanaf 99,00 euro per persoon als privé excursie bij 4 deelnemers.

De prijs van deze excursie is gebaseerd op vertrek vanuit Bavaro en Punta Cana. Voor hotels of resorts gelegen in andere plaatsen kan de prijs anders zijn. Afhankelijk van de kosten voor de transfer en het aantal personen.

Boeken kan tot 2 dagen voor de gewenste datum. Betaling uiterlijk 1 dag voor deelname aan de excursie naar het Barceló rum museum in de Dominicaanse Republiek.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies, gebruik dan het contact formulier of Whatsapp.

IMG-20200627-WA0026